Alla inlägg under december 2010

Av Jakob Holmstedt - 13 december 2010 00:32

Äntligen hemma igen, tåget var en timme försenat givetvis. I dagens match mot Ö-vik spelade Alma och Klara riktigt stabilt på singlarna. Det som igår var lite nervöst var mycket bättre idag. Båda gick snabbt fram till 5-0. Stabila vinster med 6-2, 6-1 (Alma) respektive 6-1, 6-0 (Klara). Därmed var bronset säkrat, väldigt bra så klart. I dubbeln spelade Lina och Selinay riktigt bra. Bra servar, bra returer och bra grundslag av båda. Det som saknas är aggressivitet i volleyspelet och lite inbrytningar. 7-1 till Lugi i första setets tiebreak och 4-0 i andra.. då såg allt väldigt bra ut. Sen blev det några förlorade game och då blev tjejerna lite stressade (enda gången i matchen, väldigt bra annars på den fronten). Matchtiebreak följde. 3-0 till Lugi blev 5-9. Alla de fyra matchbollarna räddades, men tyvärr blev det sen 9-11. Ändå bra av tjejerna och 2-1 räcker ju! Lina tog sin första SM-medalj, Selinay sin andra (har brons med Åkarps 93-lag i F15-serien) och femte för både Alma och Klara (2 guld och två brons sedan tidigare).

Av Jakob Holmstedt - 12 december 2010 09:19

Det blev tuffast möjliga lottning i lördagens semifinal. Tjejerna drog GLTK. Alma började inte bra mot Sverigetrean Hanna Börjesson, kom sen in i det mer och mer men kunde inte ta de viktiga gamen på slutet. Klara spelade andrasingeln och hade gamebollar i nästan varje game i första set. Att det då stod 4-5 kändes väldigt konstigt. Ännu ett långt game avslutade setet, tyvärr 4-6. Bra start i andra set och chans på 2-0 till Klara. Utan att överdriva kan man säga att Klara hade marginalerna mot sig (tror det var 1-12 i nätrullare). En sådan dag var det, men motståndarna är väldigt bra (högre rankade). Lite synd, vet ju att en singelvinst hade inneburit avgörande dubbel, där Alma & Klara är riktigt svårslagna. Lina och Selinay spelade dubbeln, gjorde det riktigt bra men förlust och 0-3 totalt. Blir revanschmöjlighet direkt nu på förmiddagen i bronsmatchen.

Av Jakob Holmstedt - 8 december 2010 22:22

Alma, Klara, Lina och Selinay spelar SM-slutspel i flickor 15 i Stockholm i helgen. Följ tjejernas framfart här på bloggen. Ja, jag kan inte blogga direkt via mobilen eller något liknande (eftersom den är från 1962), men det kommer inlägg så snabbt det bara går.

Av Jakob Holmstedt - 8 december 2010 22:14

Lina var lite komfunderad inför fredagens resa flygresa till Stockholm. Jag sa att jag trodde det var ok att ha med tennisrack som handbagage på flyget. Detta tyckte Lina var mycket märkligt.. "om jag inte får ha med mig en pistol på flyget, hur kan jag då få ha med mig ett tennisracket?". Förklaringen att man kan skjuta ner folk med båda kändes inte helt klockren. Den stora frågan är varför Lina vill ha med sig en pistol på planet. Jag gissar att hon inte var helt pigg efter träningen och hann tänka igenom logiken helt.


Får ta med ett annat klassiskt citat, som  jag nog glömt ta med här. Jag berättade om att Jon har varit högt rankad i Sverige, och Selinay kontrar då med att förvånat säga "Har Jon varit bra i tennis?!". Hon kanske analyserade efter att ha sett några klassiska matcher utematcher tidigt i våras, men snart är är säkert Jon i riktigt stabil form igen.

Av Jakob Holmstedt - 6 december 2010 13:31

Drygt tio juniorer på plats på boxningsfysen, vi hade väl hoppats på ännu fler men många som fick förhinder. Martin körde desto hårdare med de som var där. Bra inställning från alla på plats!

Av Jakob Holmstedt - 6 december 2010 13:14

Jens hade inte riktigt koll på tiden, 13.30 på söndagar är ju ganska klassisk tid annars, men i övrigt flöt allt på bra i den här matchen. Jens var tom snabbast klar och vann på 2a-singeln med stabila 6-3, 6-1. Jag hade tuffast match, spelade bra och vann första 6-3, sen höll vi våra servar till 6-5 i andra då jag förlorade mitt servegama blankt. I matchtiebreaket skadade han sig och fick ge upp när jag ledde 8-4. Filip spelade riktigt bra till 6-1, 3-1.. sen tappade han en del av det vägvinnande spelet men starkt att ta hem tiebreaket 7-5. Totalt 4-0 mot laget som bara tappat en poäng i serien tidigare.. kändes bra!

Av Jakob Holmstedt - 6 december 2010 13:06

Conrad, Viktor och Elias åkte den långa vägen till bortamatchen mot ATL. Var enligt uppgft ganska nöjda spelare efter matcherna, trots 0-4 i baken. Bra att Elias kunde ställa upp med kort varsel dessutom.

Av Jakob Holmstedt - 6 december 2010 10:56

Fredrik, Sixten och Fredrik gjorde en riktigt bra insats mot Höllvikens duktiga P10-lag. Blev totalt 1-5, men väldigt bra spel. Sixten vann ett jättejämnt set och förlorade ett lika jämnt set i sin match. Otroligt bra bollar av båda killarna. Inte minst imponerande när Sixten gick in och tryckte med forehand. Fredrik spelade också väldigt bra på sin singel. Helt jämnt i första set, sen blev Fredrik lite trött i andra set. Visade sig att han var sjuk, så det förklarade de trötta fötterna mot slutet. I dubbeln hade Sixten och William ledningen i båda matcherna, för att till slut förlora knappt. Bra insats av killarna ändå!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards