Alla inlägg under december 2010

Av Jakob Holmstedt - 29 december 2010 19:37

Lina imponerade och vann i första omgången i kvalet i SALK Open. Underläge 1-4 vändes och till slut fick det avgöras i tiebreak. Väl där var Lina starkast och vann 7-4. Ännu bättre i andra set och snabbt fram till 4-1. Två tappade game störde inte och de två sista gamen vanns blank. Riktigt bra, inte minst bra taktiskt av Lina. Hon höll sig hela tiden till planen, även när under perioder då det gick lite emot under matchen. Kvalfinal nästa.


Lite sämre gick det tyvärr för Selinay. Vände underläge till 5-5 i första set. Sen blev det 5-7 och därefter rann det iväg till 0-6 i andra.

Av Jakob Holmstedt - 29 december 2010 19:34

Greven (Erik) tog hem en klasseger i racketlon, annars dominerades tävlingen av Johanssons. Simon vann yngsta klassen och pappa Thomas tog hem seniorklassen. Här nedan bilder från tävlingen:


                        

Av Jakob Holmstedt - 29 december 2010 19:32

Alma och Klara vann enkelt FD15 i Fair Play Cup. Trots bra motstånd blev det inte många tappade game. Än mer imponerande var egentligen finalplatsen i damdubbeln. Vinst mot Hadjieva/Bengtsson i semi t ex innan Åkesson/Ahlborg lyckades vinna finalen. Här tog dock A&K första 6-2 innan det blev 4-6 i andra och 7-10 i avgörande matchtiebreak. I singel gick Alma till final i FS 16, förlorade 4-6, 6-4, 4-6 mot Sverigeettan. Fantastisk match. Hon räddade matchbollar i semi och vann mot tre riktigt tuffa spelare. Klara hade 5-4 i båda seten mot samma spelare, blev tyvärr 5-7, 5-7.


Var totalt 15 Lugi-spelare med från Lugi, vilket är riktigt bra. Bra insatser i övrigt: Wilhelm N och Simon vann en match i PD 12, Simon vann två i PS 12, Lina och Selinay en match i FD 15, William och Fredrik en match var i PS 10.

Av Jakob Holmstedt - 29 december 2010 10:25

Årets julbord med tränare och personal på Big Bowl blev väldigt lyckat. Först en timmes bowling och sen stort julbord med massvis med mat. Jag kom lite sent till bowlingen, så jag missade första rundan. 132 i andra följdes av 159 i tredje och stabil totalvinst. Farlige Mattias hade bara en runda, vilket möjligen var tur för mig. Erik överraskade och hamnade också i toppen tillsammans med Hannes. Även Henke gjorde en godkänd insats. Anders hamnade i mitten av fältet och det verkade som hans något misslyckade insats påverkade honom även i mattävlingen (mest mat vinner..). Normalt sätt en medaljkandidat men här fick han begrunda prispallen från sidan. Jag tog hem dubbeln, så kvällen var räddad redan där. Anders tog dock tredje titeln i rad när det gäller flest tallrikar. En sillbit per tallrik är dock inget som ger titlar i mattävlingen. Dagens citat kom också från Anders under en lång paus utan ätande.. "jag vilar magen för nästa tallrik".


Bilder från kvällen (Anders tog dem under en "matpaus"):


            


Är för övrigt härligt att vara enväldig domare för mattävlingen och att Anders givetvis inte kommer att ges möjlighet här att försvara sig...

Av Jakob Holmstedt - 29 december 2010 10:14

Lussetennisen blir väldigt lyckad, med 50 elever på plats och mycket aktivitet (tennis, bakande, jättetopsboll mm). Väldigt bra anordnat av Una & Co. Här nedan bilder från lördagens aktiviteter:


                                              

Av Jakob Holmstedt - 28 december 2010 17:32

Här kommer en del bilder från F15-slutspelet:


                     



Av Jakob Holmstedt - 28 december 2010 17:23


Tjejerna tar upp jakten på Anton i jakten på mest klassiska citat i Lugi Tennis: Följande citat kom innan och under F15-slutspelet i Stockholm:


Vi åker förbi en brandbil som åker åt andra hållet.  Lina verkade uppskatta vad hon såg.. "Det är brandmän!"


Jag har alltid trott att jag har bra backhand (den är i alla fall hundra ggr bättre än min forehand). Under en träning inför slutspelet spelade jag med Alma. Efter tre raka vunna backhanddueller frågade hon.. "Är backhand ditt bästa slag!?"


Lina står och häller ut sin vattenflaska i en blomma.. Klara konstaterar att hon häller ut det i en plastblomma! Lina blev något stressad. Tyvärr visade det sig vara en riktig blomma, så det blev inte så kul som det kunde varit.

Av Jakob Holmstedt - 13 december 2010 00:49

En intensiv helg är över. Tjejerna gjorde det enkelt för mig.. ja, de älskade väl inte att gå långa sträckor med mycket packning men annars. Har förstått att vi har sett tre kändisar.. helt okända människor för mig dock. Blir man verkligen känd för att man är med i topp-20 i Idol tex!? Lena Endre är väl känd möjligen, men henne missade jag.


Tror tjejerna hade velat ta hem allt, men brons är fantastiskt bra. Att förlora mot GLTK med många högre rankade spelare (än vår högst rankade) är knappast dåligt. Rätt inställning på alla, förlust är alltid en stor besvikelse, GLTK vann även finalen, detta med 3-0 mot KLTK. Fast det är klart, en singelvinst igår och vi hade haft riktigt bra läge i dubbeln.


Alma och Klara är ett år unga i F15, så det finns goda chanser även nästa år. Med dessa fyra tjejer som stomme finns ju alla möjligheter till riktigt bra damlag framöver (ja, de ligger ju faktiskt redan i division 2).


Ni som väntar på bilder och klassiska citat från tjejerna ska inte behöva vänta länge. Det kommer! Nu är det dock dags att sova....

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards