Alla inlägg under oktober 2009

Av Jakob Holmstedt - 18 oktober 2009 18:15

Svedalaspelen är igång och det är många Lugi-spelare med. Tyvärr fick Elias lämna WO. Philip Nilsson vann en match innan det blev för tufft motstånd. Joakim förlorade i första. Alla dessa killar spelade i PS 16. I PS 14 möttes tyvärr Gustaf och Elias Rydberg i första matchen. Efter två timmars spel stod Gustaf som segrare. I andra matchen fick Gustaf med sig ett bra resultat, men tyvärr blev det förlust. Kul att så många är igång. Wilhelm Niilekselä vann lätt sin första match i PS 12, nu blir det ett intressant möte i 2a omgången. Vi har många som först går in i tävlingen nästa helg, när 10-årsklasserna börjar.


Av Jakob Holmstedt - 18 oktober 2009 17:00

Valter och Simon hade tufft motstånd i IS Göta. Valter mötte riktigt duktige Stanomir Petrovic. Enligt rapporterna toppade han sin forehand (vilket var hans största uppgift), så jag är nöjd. Blev dock klar förlust. Simon gjorde det enligt samma rapportör bra, vann första och förlorade andra matchen mot Petar Petrovic. I dubbeln blev det förlust, orken tog nog slut sista biten. Ändå nyttiga matcher för killarna.


Den största besvikelsen för killarna var nog när deras muffins försvann, så de blev utan fika. Seriematch utan fika är alltid riktigt tungt.

Av Jakob Holmstedt - 17 oktober 2009 19:15

Jag spelade med 9-årige Valter på lördagen. När jag tyckte han höll lite suspekt grepp i serven påpekade jag det. Valter höll inte med utan konstaterade att "jag har ju haft rätt grepp sen jag var 8 år".. vilket var riktigt länge sen.

Av Jakob Holmstedt - 17 oktober 2009 18:30

Under lördagen mötte Alma Klara Josefsson, efter ett tufft första set, som Alma vann, gick det enklare i andra. Ibland är ett set extra viktigt mentalt. För Klara blev det stopp efter två raka vinster när Kristina Alilovic var för bra för dagen. Båda tjejerna har gjort det väldigt bra och möts i match om 3e-pris i Skåne masters 95-klass. Etra bra eftersom de har dammatch på söndagen och därmed inte hade kunnat spela i Malmö. Nu kan de lira den matchen någon annan gång.

Av Jakob Holmstedt - 17 oktober 2009 17:45

Knattelag 2 vann under lördagen med 6-3 mot ATL 3. Bra vinster för Elias (se bilden i slutet av matchen då de nästan spelar i en öde hall) och Erik i P14, och inte minst för "de små", Viktor, Fredrik, Hanna och Simon.


  


Av Jakob Holmstedt - 16 oktober 2009 22:11

I kvällens spel i Skåne masters vann Klara sin andra raka match. Den här gången mot Felicia Ahlborg. Tjejerna vann ett set var, men sen var Klara klart bäst i matchtiebreaket. Hon gick snabbt ifrån till 9-0, efter ett dubbelfel avgjorde hon till 10-1. Imorgon är det poolfinal mot Kristina Alilovic. Alma förlorade 6-4, 6-4 mot Mathilda Malm. Lite spänt, men förhoppningsvis bättre spel redan imorgon. Vinst där och det blir match om 3e-platsen. Tjejerna är ett år unga och möter toppen i Skåne, bra insats hittills.


Helgens seriespel startar imorgon med knattelag 2s match mot ATL 3. På söndag spelar P12 hemma, damlaget har en viktig match i Kristianstad veteranlagen drar igång sina serier. Spännande matcher.

Av Jakob Holmstedt - 11 oktober 2009 20:43

Damlaget vann inomhussäsongens preimärmatch borta mot Landskrona. Tjejerna startade med dubbeln och tredjesingeln och det blev ingen bra start. Skulle jag gissa på någon sannolik vinst skulle det vara just dubbeln, men Alma & Klara hade enligt rapporterna inget flyt alls i denna match. Det blev tom två raka set. Samtidigt höll Setenay på att tappa ledning 1-0 i set och 4-1. Hon tog sig dock samman på ett bra sätt och vann matchtiebreaket. Klara vann enkelt på 2a-singeln och sen var det bara 1a-singeln kvar. Alma lyckades ta hem det till slut med 6-3, 7-6 och hela matchen med 3-1. Landskrona slog LBTK, så det var en bra vinst på bortaplan. Nästa vecka blir det bortamatch mot Kristianstad.


Alma, Klara och Selinay (som var stabil matchrapportör på plats i Landskrona) var seriösa nog att träna en dryg timme i Vikingahallen efteråt. Såg något trött ut, men ändå. Här nedan syns tjejerna efter avslutat pass.


  

Av Jakob Holmstedt - 11 oktober 2009 18:09

Herrlag 1 har fått en flygande start på seriespelet. Idag kom andra raka segern med 4-0 när Växjö TS 2 var på besök. De var bra spelare vi mötte, alla hade drygt 200 poäng, så det skulle bli tufft.


Jesper övertygade ännu en gång och visade upp fortsatt riktigt bra spel. Han vann 6-1, 6-4 efter bra och aggresivt serve-volleyspel. Jens fortsatte där han avslutade förra innesäsongen. 6-4, 6-2 blev slutresultatet och det känns som Jens har ännu mer att ge när han får några matcher i kroppen. Blev inga grusmatcher utesängen.. kan bli tufft att även ta hem titeln vårens spelare i Lugi (Jens blev ju hösten lirare). Jag spelade andrasingeln. Vann första set efter dåligt spel, förlorade andra efter bättre spel (hur konstigt det än låter). Några väl valde ord från Jens fick mig att inse att jag inte fick förlora matchtiebreaket. Kom i underläge 0-2, men vände till 10-3. I dubblen fick jag vila mina trötta ben. Jens och Jesper övertygade stort och vann enkelt 6-2, 6-1. 4-0 totalt igen och en riktigt bra start.


Här nedan ses Jens bli överlobbad i dubbeln! Läge för spänstträning.


  

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards