Alla inlägg den 6 juni 2010

Av Jakob Holmstedt - 6 juni 2010 22:49

Nadal var för bra helt enkelt. Fast det är klart, hade Söderling bara tagit breakchansen till 3-1, så kanske det hade sett lite annorlunda ut sen. Helt otroligt att någon kan ta Söderlings stenhårda bollar, till synes så lätt. Hyfsat fotarbete och hyfsad fysik.

Av Jakob Holmstedt - 6 juni 2010 22:26

En intensiv helg för Lugilirare, med många i spel på Smörlyckan. Valter vann alla sina matcher i sin pool och går vidare till slutspel i PS 10. Här blev det tyvärr förlust för Wilhelm. Fredriks chanser för poolvinst försvann med förlust på lördagen. På söndagen blev det en andra vinst i poolen och en 2a-plats totalt. Något sömnig start minst sagt, men sen vaknade Fredrik till ordentligt. Sov extra på söndagen gjorde även Sixten. Gick inte att komma igen mot en riktigt duktigt motståndare. Två väldigt bra insatser följdes av en mindre bra. Dock inte mindre lärorik. Att förstå hur det är att spela tidigt på morgonen samt att inse att man ibland måste anpassa spelet lite efter hur kroppen och spelet känns.


Hanna vann  sin match sent på lördagen, Wilhelm N vann på idag. Simon J och William fick WO, tyvärr lämnade Jonas K-J WO. Filip N och Jens N förlorade mot tufft motstånd.

Av Jakob Holmstedt - 6 juni 2010 21:59

Amla spelade otroligt bra i regionsfinalen i Kalle Anka Cup, som spelades i Ystad i helgen. Så bra att hon nu är klar för Sverigefinalen i Båstad, som spelas i slutet på juni och början på juli. Har ingen statistik på detta, men det måste varit många, många, många år sedan en Lugispelare spelade där. Extra imponerande att hon är ett år ung i klassen. Redan i zonen imponerade hon. Slapp i och för sig möta sin syster Klara (blev WO pga sjukdom i semi), men vinst mot Alice Wenner i finalen. I Ystad slog Alma tre högre rankade spelare. Bäst spel nästan i kvatren, 6-1, 6-2 mot en duktig spelare. I semi mötte hon Sverigeåttan bland 95or, ett år äldre. I finalen om plats i Ystad fick hon pånytt möta Alice (som kom in som lucky looser i Ystad och spelade riktigt bra). Tufft och jättejämnt innan Alma vann 6-4 i avgörande set. Sedan spelade Alma idag mot vinnare på andra sidan, mest om tennispoäng och prestige då båda var klara för riksfinalen. Hon mötte 9an i Sverige, ett år äldre, och det blev en nästan tre timmar lång match som slutade med förlust 6-4 i tredje set. Alltid trist att förlora men det viktiga är att det blir en vecka i Båstad i slutet av juni för Alma.


Rent allmänt kan man säga att Kalle Anka Cup varit lyckosamt för Lugi. Bredden med många anmälda (och fler ska det bli nästa år!), toppen med två spelare i regionsfinalen (inte många klubbar i regionen som hade lika många eller fler) och den absoluta toppen med en i riksfinaken i Båstad. Hanna var vårt andra bidrag i Ystad. Även Hanna är ett år ung i klassen, men kvlificerade sig och spelade en jämn och tuff match i första omången. Förust, men siffrorna (3-6, 0-6) ljuger lite om hur jämnt det egentligen var.


Alma väntar på att returnera en serve:


  


Alma, Erika och Christer Alemo:


  


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards