Alla inlägg under april 2010

Av Jakob Holmstedt - 24 april 2010 07:00

Första uteträningen avklarades under onsdagen. Vädret hade varit sådär i S Sandby så jag och Patrik fick spendera mycket tid med att fixa banorna. Trots massvis med jobb blev bana 1& 2 aldrig helt spelbara. Gick ändå att komma igång för nästan hela tävlingsgruppen.


Så här såg det ut:


  


Av Jakob Holmstedt - 24 april 2010 06:23

Helgen bjöd på många bra och spännande mather i KM. Mycket jämnt spel.


Här ses det tuffa söndagsmötet, poolfinalen, mellan Tomas Rozum och Krister Tham. Krister vann till slut matchen 6-1, 6-4 och möter Melle i finalen.



Valter var nog den som hade mest spel under helgen, fyra matcher totalt. Här nedan ses han under lördagens spel


     

Av Jakob Holmstedt - 23 april 2010 23:38

På söndagen körde vi ett andra boxningspass, den här gången i Lunds BS lokal i Idrotthallen. Många på plats och de fick jobba hårt. Nyttigt var det absolut.


  

Av Jakob Holmstedt - 23 april 2010 23:29

Redan en dryg vecka innan grustennis skulle vara aktuellt var vissa trötta på den kvava luften i hallen och ville ut. Här nedan har Arvid, Jens, Wilhelm och Valter tagit en paus ute 


  

Av Jakob Holmstedt - 11 april 2010 00:32

Alma och Klara vann även finalen i JSM. Även den här gången ganska klart. Fram till 3-3 var det dock jämnt. Sen drog Lugi-tjejerna ifrån till 6-3. I andra gick det lättare, upp till 5-0 och sedan säker vinst med 6-1. Alma & Klara blev därmed svenska mästare för andra gången, för första gången inomhus. Nu är de regerande mästare i JSM inne, JSM ute och Båstadtennis (i 96-klassen), starkt! Tävlingsledaren kallade dem för "dubbeldrottningarna" under prisutdelningen, och det är väl ett bra namn.


Motståndarna, Sofia Ferding och Fanny Östlund, var riktigt duktiga. Som 97or är de ett år unga i klassen. Väldigt imponerande att då ta sig hela vägen fram till final.


Blev en lång bilfärd hem i mörkret. Som JSM-vinnare var de värda att släppa lite på kostregler, så det blev ett besök på McDonalds i Varberg.


Här ses tjejerna mellan två poäng i finalen.



Här ses alla finalister efter prisutdelningen.  Tror alla fyra var nöjda efter fantastiska insatser under veckan.



 


Under hela turneringen lät vi oss inspireras av Imperiets låt "Var är vargen?".  En hel del bra tolkningar blev det. I bilden nedan ses det närmaste en varg vi fick se under tiden i Göteborg.


  


Av Jakob Holmstedt - 9 april 2010 22:28

Ettan och trean i Sverige stod för motståndet i semifinalen i JSM. Inte lätt för Alma och Klara när de gick in på banan med andra ord men Lugi-tjejerna lyckades vinna matchen med 6-1, 6-0. Tycker att tävlingsledarens ord efter matchen sammanfattade det hela bra när han konstaterade att det var den bästa tjejdubbel han hade sett på 10 år. Han har ju hållit i JSM och andra stora tävlingar så länge jag kan komma ihåg, så det är en ganska bra kommentar att få.


Alma & Klara tappade ett game vid 5-0 i första och fick rädda två breakbollar i början av andra. Annars handlade det mest om riktigt bra dubbel. Inbrytningar, passeringar, perfekta toppspinnlobbar, undanläggningar, serveess osv. Sista gamet var talande, inbrytning på första bollen, direkt servevinnare på andra, inbrytning på tredje, sen ett dubbelfel innan en ny perfekt inbrytning avgjorde matchen. Imorgon väntar ett nytt riktigt duktigt par i finalen. Hoppas formen håller i sig tills dess. Då finns det absolut chans för tjejerna.


Sen firades vinsten med shopping och middag. Träning/inbollning på förmiddagen imorgon och sen final kl 15.00 Här nedan ses tjejerna vid middagen.


  

Av Jakob Holmstedt - 9 april 2010 00:04

Kvartsfinal idag för Alma och Klara. Motståndet var återigen tufft, två som var seedade i singel och är topp-15 i Sverige. Efter 20 minuter stod det 6-0, 2-0 till Lugitjejerna och totalt 7 bollar hade förlorats. Det var serveess, inbrytningar, passeringar, lobbar, undanläggningar och allt satt. Då kom ett något okoncentrerat game följt av ett gäng dubbelfel i efterföljande gamet. Från att ha spelat helt perfekt och något av det bästa jag sett från dem blev det helt plötsligt otroligt spänt. Var jämnt ändå, vilket är en styrka med tanke på att absolut inget fungerade, men det blev 4-6 och matchtiebreak. Första bollen här var en retur i nedersta maskan i nätet. Sen visade tjejerna dock stor mental styrka och lyckades vända till 10-6 och vinst. Imponerande och en plats i semifinal. Där väntar 1an och 3an i Sverige imorgon.


Otroligt att få se både den högsta och den lägsta nivån på spelet.. i samma match. Väldigt starkt att kunna samla ihop sig och ta hem matchtiebreaket (Klara har 6 eller 7-0 i matchtiebreak.. bra att ha med sig). Bra att de numera alltid peppar varandra. Blev firande med en halv jättekanelbulle var och lite glidande i affärer på avenyn.


Klassisk JSM-bild



Bra utsikt, tjejerna fick, precis som Wilhelm och Simon, lite backträning på vägen upp.


  


Här ses trapporna, på vägen ner. Hoppas alla Lugi-juniorer ser fram emot backträningen som kommer inom kort!


  

Av Jakob Holmstedt - 7 april 2010 18:15

Även idag var det kvalificerat motstånd. Två i topp-25 i Sverige (12an och 25an) stod för motståndet. Blev en säker vinst dock, 6-1, 6-0. Alma och Klara spelar väldigt bra i singel, men dubbel är ändå något av en specialitet. Kvartsfinal imorgon. Nu blir det middag, vila, träning 10-11 imorgon innan eftermiddagens match (kl 14.30)

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards