Alla inlägg den 9 april 2010

Av Jakob Holmstedt - 9 april 2010 22:28

Ettan och trean i Sverige stod för motståndet i semifinalen i JSM. Inte lätt för Alma och Klara när de gick in på banan med andra ord men Lugi-tjejerna lyckades vinna matchen med 6-1, 6-0. Tycker att tävlingsledarens ord efter matchen sammanfattade det hela bra när han konstaterade att det var den bästa tjejdubbel han hade sett på 10 år. Han har ju hållit i JSM och andra stora tävlingar så länge jag kan komma ihåg, så det är en ganska bra kommentar att få.


Alma & Klara tappade ett game vid 5-0 i första och fick rädda två breakbollar i början av andra. Annars handlade det mest om riktigt bra dubbel. Inbrytningar, passeringar, perfekta toppspinnlobbar, undanläggningar, serveess osv. Sista gamet var talande, inbrytning på första bollen, direkt servevinnare på andra, inbrytning på tredje, sen ett dubbelfel innan en ny perfekt inbrytning avgjorde matchen. Imorgon väntar ett nytt riktigt duktigt par i finalen. Hoppas formen håller i sig tills dess. Då finns det absolut chans för tjejerna.


Sen firades vinsten med shopping och middag. Träning/inbollning på förmiddagen imorgon och sen final kl 15.00 Här nedan ses tjejerna vid middagen.


  

Av Jakob Holmstedt - 9 april 2010 00:04

Kvartsfinal idag för Alma och Klara. Motståndet var återigen tufft, två som var seedade i singel och är topp-15 i Sverige. Efter 20 minuter stod det 6-0, 2-0 till Lugitjejerna och totalt 7 bollar hade förlorats. Det var serveess, inbrytningar, passeringar, lobbar, undanläggningar och allt satt. Då kom ett något okoncentrerat game följt av ett gäng dubbelfel i efterföljande gamet. Från att ha spelat helt perfekt och något av det bästa jag sett från dem blev det helt plötsligt otroligt spänt. Var jämnt ändå, vilket är en styrka med tanke på att absolut inget fungerade, men det blev 4-6 och matchtiebreak. Första bollen här var en retur i nedersta maskan i nätet. Sen visade tjejerna dock stor mental styrka och lyckades vända till 10-6 och vinst. Imponerande och en plats i semifinal. Där väntar 1an och 3an i Sverige imorgon.


Otroligt att få se både den högsta och den lägsta nivån på spelet.. i samma match. Väldigt starkt att kunna samla ihop sig och ta hem matchtiebreaket (Klara har 6 eller 7-0 i matchtiebreak.. bra att ha med sig). Bra att de numera alltid peppar varandra. Blev firande med en halv jättekanelbulle var och lite glidande i affärer på avenyn.


Klassisk JSM-bild



Bra utsikt, tjejerna fick, precis som Wilhelm och Simon, lite backträning på vägen upp.


  


Här ses trapporna, på vägen ner. Hoppas alla Lugi-juniorer ser fram emot backträningen som kommer inom kort!


  

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards