Alla inlägg under januari 2012

Av Jakob Holmstedt - 4 januari 2012 10:08

Det blev sex dagar för mig i Stockholm. Lite trött nu, gick på följande sätt för Lugispelarna på plats under tiden:


Valter: tuff match direkt. Lite spänt i början, kom i underläge med 4-0 snabbt och fick inte riktigt igång fotarbetet. Sen var det jämnt, Valter fick igång fötter och slag och styrde spelet. Några missar kom och några nätattacker som inte gick hem men bra aggressivt spel. Blev 1-6, 3-6 till slut, men andra set var helt jämnt. Den killen har sedan vunnit tre raka matcher och där tappat totalt tre game. Oflyt i lottningen med andra ord, men det kommer ju många fler chanser.


Hanna: precis som med Valter en tuff första match. I första set såg båda tjejerna lite spända ut och det blev en del enkla missar. Tyvärr förlust 6-7. I andra spelade motståndaren upp sig, men trots det vann Hanna med 6-2. Givetvis mycket bättre spel från Hannas sida då. I tredje kom Hanna i underläge med 0-3 och det märktes att hon inte riktigt kunde röra sig som hon ville. Hanna har haft problem med foten ett tag och tyvärr tvingades hon ge upp. Blev ingen dubbel heller, får bli att vila upp foten istället. Precis som med Valter har hennes moståndare sedan vunnit sina matcher komfortabelt, två segrar i raka set. Med hel fot hade det med andra ord funnits bra möjligheter, men det kommer ju även för Hanna många tävlingar, båda stora och lite mindre, framöver.


Alma: Efter en mindre bra första match, som hon till slut vann 6-4 i avgörande, blev det tuffare på papperet i andra. Adina Lamborn är rankad 16 i Sverige. Alma kom igång mer och mer under matchen och vann säkert 6-3, 6-1. I åttondelen väntade Maja Örnberg, 6a i Sverige. Bra första set, förlust i ett jämnt andra set. Vid 6-3, 5-7, 3-2 kom Alma igång ordentligt och vann fyra raka game och 6-3 i avgörande. Kul att det hela tiden var Alma som styrde spelet. I kvartsfinalen mötte Alma Emma Milicevic, som överraskande hade slagit ut Sverigeettan i sin åttondel. Det blev tyvärr förlust 4-6, 2-6. Det saknades absolut inte chanser, Alma hade gamebollar i 5-6 games utöver de hon tog. Det riktiga flytet fanns tyvärr inte på de bollarna. Det bästa med turneringen var ändå att det är uppenbart finns spel som räcker långt.. och även vad som behövs jobbas på för att nå allra högst upp. I ITFn (internationell tävling i 18-årsklass) kom Alma in, mötte en danska som var andraseedad i kvalet. Hon var duktig, men det hade funnits chans om Alma fått igång sitt fotarbete.


Klara: Vann lätt första matchen. I andra spelade hon riktigt bra i början och ledde 6-3, 4-1. Sen kom tyvärr lite sämre spel och det blev tiebreak. Otroligt bra spel fram till 6-1 där. Några oturliga bollar och 6-5. Då slår Klara en boll som är en halv meter inne som tyvärr döms ut. Inte överraskande tappar Klara lite koncentration här ett tag, hon ville egentligen inte spela vidare alls, och kommer i underläge 2-4 i avgörande. Kämpar sig ikapp och har gameboll till 5-4 när det kommer ytterligare ett olyckligt domslut. Synd att det inte var domare i matchen, inte kul att åka ut på det sättet. Hade funnits bra möjligheter att gå en bit om hon hade vunnit matchen. I ITFn vann Klara första matchen lätt efter väldigt bra spel.. kul! Lite segt från Klara i andra. Där mötte hon också en riktigt, riktigt duktig spelare i Kajsa Rinaldo, som håller ett väldigt högt tempo i spelet. Då måste man vara 100 % på g för att hänga med. Märktes på både Alma och Klara att de var lite trötta mot slutet. På samma sätt som för Alma finns det stora möjligheter för Klara. Inte minst hennes serve och volley är otroligt bra.. och borde utnyttjas mer (i första matchen i ITFn gick hon på nät 9 gånger och vann alla bollarna).


Bra insatser av Lugilirarna, nu blir det hem till Lund och träna för gänget. Mycket matchande också givetvis. Ja, Valter är ju i final i Viokingaspelen som pågår.

Av Jakob Holmstedt - 4 januari 2012 09:35

Efter en lång vistelse i Stockholm på SALK Open var det igår min första dag på Vikingaspelen. Allt har skötts utmärkt av tävlingsledningen på plats under veckan, så det var bara att glida in. Alexandra förlorade en tuff tresetare i FS14, Valter vann i PS12 och har nått final och Johanssons vann det tuffa prestigemötet mot Cronquists i generationsdubbeln. Bara tre dagar kvar, nu börjar klasser avgöras. Här nedan 3e-pristagaren i PS12, Hampus Wallenborg:


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards