Alla inlägg under september 2011

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2011 15:40

Alma och Klara gjorde mycket bra ifrån sig i riksfinalen i Kalle Anka Cup, som spelade i Båstad i somras. Störst var naturligtvis vinsten i FD15!


I kvartsfinal mötte tjejerna Sverige-trean Hanna Börjesson tillsammans med en riktigt duktig 97a (som bla slog Sverige-sexan bland 96or här i Kalle Anka Cup), Maria Hamad, och vann 6-0, 6-2. I semin mötte man Sofia Segerfors (sjua i Sverige och semifinalist här i Kalle Anka Cup) tillsammans Siri Victorsson (som bla vann ETAn i Höllviken och vann singeln i årets Kalle Anka Cup) och vann 6-3, 6-1. I finalen mötte Alma & Klara Maja Örnberg (4a i Sverige) och Paulina Wulcan (8a i Sverige) och vann 6-1, 6-1. Åtta förlorade game totalt mot det motståndet är givetvis fantastiskt.


Även i singeln gick det bra. Det är poolspel i Kalle Anka Cup, fyra pooler med fyra i varje. Alma förlorade sin första match i en tuff tre-setare, i vad som kändes som en tidig poolfinal. Hon vann sin andra match lätt. I tredje verkade hon rejält trött, spelade mindre bra och förlorade. Klara vann sin första match enkelt. I andra mötte hon Hanna Börjesson, i vad som skulle visa sig vara en poolfinal. Klara kom inte riktigt upp i nivå och då är det tufft mot Hanna. Förlust, men riktigt bra sista match i poolen innebar andraplats i gruppen. Efter placeringsspel blev Alma & Klara på 10e respektive 7e plats.


Sammanfattningsvis otroligt bra insatser av tjejerna under veckan i Båstad! Innan förra året (då Alma tog sig till riksfinalen) hade inte Lugi ens haft någon representant i riksfinalen på jag vet inte hur många år. Nu har vi inte bara representerats tre gånger, vi har dessutom en titel (dessutom ett rent Lugi-par, vilket är ännu mer osannolikt).


Här nedan ses Alma & Klara med Ida Jarlskog från ATL som vann FD13 och också gjorde en fantastiskt bra insats. Tre av sex tjejer som kvalificerade sig från regionen (Skåne, Småland, Blekinge och Halland) var från Lund. Dessutom gjorde de fantastiskt bra ifrån sig i riksfinalen. Lite märkligt att Sydsvenskan inte skrev något om det kan jag tycka.


 

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2011 15:34

Blev spel både här och där i början på grussäsongen. Första banor att bli klara var i Dalby, dit kunde tävlingsgrupper gå ut. Sen kunde vi utöka det när Smörlyckan också kom igång med utespel. Sen fixade vi centrala IP och kunde gå ut där i mitten av maj. Här nedan lite bilder (Sixten och Alfred) från en juniorligamatch i Dalby under våren, samt Alexandra och Hanna från en F12-match på centrala IP:


        

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2011 15:29

I regionen (Skåne, Småland, Halland och Blekinge) nådde båda Alma och Klara final vilket gav dem båda platserna i F15 i Båstad. Tuffa semifinal där båda tjejerna vann i matchtiebreak. Förra året blev Alma första Lugi-spelare på många, många år att nå riksfinalen, nu har Lugi alltså två spelare där. Regionsfinalen spelades i Ystad. Även Fredrik hade tagit sig dit efter vinst i zonen. Blev för tufft i första matchen i regionsfinalen, men ändå en väldigt bra insats av honom.


Alma och Klara under finalen (brorsan tar det riktigt lugnt när han tittar på):


 

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2011 15:25

Jag, Jon och Helena kollade skulle kolla in damsemifinalerna i Swedish Open. Tyvärr regnade det när Johanna Larsson och Sofia Arvidsson skulle mötas. Vi stack därför vidare till Halmstad och kollade matchen i DC mellan Sverige och Serbien. Gick ju inte så bra spelmässigt, men spel blev det i alla fall eftersom matchen spelades inomhus. Dagens största ögonblick för Helena var när hon träffade på Maria Montazami i Båstad! En riktigt nöjd Helena:


 

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2011 15:11

Sommartennisens två veckor på centrala IP gick bra, med rekordmånga deltagare. Vi hade tur med vädret båda veckorna och därmed fick vårterminen en fin avslutning. Jag och Patrik fick bla mycket hjälp av Jon att hålla i träningen.


       

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2011 15:05

Viktigt att skryta om sommarens bästa slag. Inget tennisslag för min del utan på 3an på Sönnertorp. 130, järn-7a in i vinden och mitt i hål. Andra hole-in-one för min del, gjort det på 4an på Ängelholms golfbana också. Bilden nedan visar bollen!


 

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2011 14:57

Herrlag 1 har blivit tvåa i division 3 inomhus senaste tre säsongerna. I våras blev vi även 2a i division 3 ute. Tyvärr var det alldeles för dålig uppslutning i laget den här serien. Jag och Jon spelade alla matcher, Jesper var i Norge men ställde ändå upp i en match, Fredrik och Anton gjorde det bra och ställde också upp. Vi fick lämna WO på tredjesingeln i de två sista matcherna. Trots detta var vi bara några få bollar från att vinna serien. Tyvärr förlorade jag och Jon det som skulle ha varit den avgörande dubbeln, mot LBTK. Blev 8-10 i matchtiebreak.


Andralaget vann två, spelade en oavgjord och förlorade en match i sin serie. Klart godkänd insats, där Petter, Kalle och Johan drog ett tungt lass.

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2011 14:50

25 elever och fyra tränare (jag, Anders, Jesper och Jon) drog iväg till Ängelholm för tre dagars läger i Havsbaden. Mycket tennis, lite bad och många andra aktiviteter. Alltid en höjdpunkt på året och så även denna gång. Vädret var bra, humöret på topp och inte det minsta problem med kidsen. Jag fick sticka iväg till Ödåkra med Valter under lördagen för P14-match. Han och Simon tog en säker seger och sen var vi snart tillbaka i Ängelholm för mer tennis.


Lite bilder från helgen:


   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards