Alla inlägg den 3 september 2010

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2010 11:40

Nu är bloggen lite mer i fas igen och uppdateringarna blir fler under hösten. I helgen spelar P14 i Höllviken, knattelaget i Malmö, Simon, Wilhelm, Alma och Klara i RM i Malmö. Sparring i Vikingahallen imorgon, tennisskolan är igång igen och minitennisen börjar idag och imorgon. Som ni kanske märkt ser hemsidan annorlunda ut, besök den och kolla igenom. Det blir mycket aktiviteter, matcher och annat under hösten. Håll utkik på hemsidan, mail, hallens anslagstavlor.. och givetvis den här bloggen!

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2010 11:38

Simon har imponerat och gått hela vägen till kvartsfinal i RM (fd JDM) som spelas i Malmö. Tre starka vinster och imorgon är det spel igen. Hoppas på bra spel då också.

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2010 11:31

Knattelag 2 förlorade mot ATL med 4-5 på Smörlyckan. Var struligt innan match, en del har nog inte kommit in i seriespelsrytmen än. Vi lämnade två WO och på plats var det två spelare som saknades. Som tur är fick jag tag i Valter och Filip och killarna ställde upp och lirade. Valter vann lätt och Filip gjorde ett otroligt bra set i P14-matchen (han fyller 11 snart) mot en mycket större motståndare. Förlust till slut, men starkt spelat. Klara T förlorade också en jämn match, likaså blev det förlust för Sixten. August och Nils spelade pånytt bra och vann jämna matcher. Även Wilhelm T tog en vinst, tyvärr räckte det inte för totalseger.


Filip och hans, lite längre, motståndare:


  

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2010 11:25

Tidig söndagsmatch för P21-laget hemma mot Svedala. Filip, Fredrik och Elias lirade för Lugi. Filip var extra laddad just för utespel och gjorde en stabil insats på 1a-singeln. Fredrik tappade spelet helt vid ledning 5-2 i första set och förlorade det i tiebreak. Starkt att då komma tillbaka och vinna i matchtiebreak. Viktigt att kunna hitta ett sätt att vinna när spelet inte är 100 %. I dubbeln blev det förlust för Fredrik och Elias men totalvinst 2-1 räcker absolut.


Här nedan laddar laget upp inför matchen. Ja, en Åkarpsspelare kom 25 minuter sent, så vårt lag var klart med uppvärmda trots allt.


  

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2010 11:17

Uteserierna avslutas nu i slutet av augusti och början av september. Knattelag 1 spelade division 1-slutspel i Vellinge mot IS Göta, Höllviken, MBTK och Fair Play TK. Tuffa motståndare och lättare blev det inte när många Lugispelare verkade ha drabbats av någon form av epidemi. 15-16 spelare som inte kunde av olika orsaker. Blev för många WO för att vi skulle kunna vara konkurrenskraftiga. Blev 3-6 och 2-7 i förluster. Många bra individuella vinster dock.


I P12 vann August och Nils säkert i matchen mot Svedala. Vi fick spela inne i Vikingahallen, men det verkade passa killarna utmärkt.

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2010 11:14

Valter verkar trivas i Helsingborg, nu vann han även Sparbanken gripen cup efter vinst 6-3, 6-1 i finalen. Fyra 10-årsklasser i sommar och fyra turneringssgrar. Svårt att klaga på den statistiken! Var säkra vinster genom hela turneringen.


Här ses Valter och motståndare efter finalen på Pålsjös banor:


  

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2010 10:56

Åkte iväg med Alma & Klara till JSM i Växjö. Eftersom de var seedade i huvudklassen slapp de kvala och stod över första omgången. Start först på onsdagen (turneringen höll på till lördag) med spel i både singel och dubbel. Klara hade riktigt tuff lottning och åkte ut mot en riktigt bra tjej från Stockholm. Alma gick till kvarten och tog första set mot Sverige-tvåan. Blev tyvärr förlust men det kommer definitivt nya chanser där. I dubbel vann  tjejerna i kvarten mot Sverige-ettan och Sverige-fyran utan att imponera spelmässigt. I semi var det 3an och 5an som stod för motståndet. Det absolut bästa setet i turneringen spelade de just här, 6-1 i första set. Tyvärr fick Alma ett getingstick i mitten på setet. det märktes hur krafterna försvann, tyvärr blev de då jättepassiva. Trots det hade de matchboll i matchtiebrea innan de förlorade 11-9. De var inte i superform i JSM den här gången. Då är kvart i singel och semi i dubbel bra.


Här ses de spela inne i första dubbelmatchen. Blev spel i något som verkade vara en gympasal, fast de vann efter att ha vänt 1-5 till 7-6 i andra set (räddade 5 setbollar:


  

Av Jakob Holmstedt - 3 september 2010 10:43

Var en sväng i USA, tre veckor i slutet av juli. Vi drog från från Miami till San Fransisco. På vägen vi bland annat med New Orleans, Albuquerque, Las Vegas (givetvis!!) och några pärlor längs highway 1. Drog dit med Anton, som lirar i herrlaget, så lite tennis blev det:


Vi lirade en timme tennis på Bally´s hotel i Las Vegas. Lite coolt att spela med Ceasar´s Palace, Planet Hollywood och andra sjukt stora hotell i bakgrunden. Här visar jag prov på ok serveteknik (trots allt..):


  


Anton med tennisrack (och ICA-påse) inne på Bally´s casino:


  




Här är jag i min naturliga Vegas-miljö:

  

Vi hann med en WTA-tävling i Stanford söder om San Fransisco. Vi såg tre matcher, där alla var högt rankade (två topp-10). Här servar Wickmayer från Belgien (förlorade mot Stosur):

  


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards